• 16 januari 2017
  • admin
  • 0

Afgelopen weekend ben ik benoemd tot secretaris van de NVD!!!

In de maand september zag ik deze vacature van secretaris op Facebook staan. Op dat moment was ik ZZO’er (zelfstandige zonder opdracht) en ik dacht ‘Dat zou wel eens iets voor mij kunnen zijn!’. Eerlijk gezegd kende ik deze vereniging niet, dus eerst maar eens gekeken waar de NVD voor staat en ik moet zeggen dat de activiteiten me zeer aanspraken. Uiteraard heb ik mezelf toen ook direct als lid aangemeld. Ik heb toen telefonisch contact opgenomen met de voorzitter van deze vereniging en haar langdurig gesproken. Na afloop had ik het idee dat ik van toegevoegde waarde voor de vereniging kon zijn en dat de vereniging mij ook veel zou kunnen brengen. Oftewel; ik heb gesolliciteerd!

Eind november nodigde de voorzitter mij uit voor een sollicitatiegesprek met haar en de vice-voorzitter. 6 December kreeg ik te horen dat het bestuur mij gekozen had als nieuwe secretaris en dat tijdens de algemene ledenvergadering op 14 januari de leden moeten stemmen voor mijn aanstelling! Deze alv vond plaats in het Louwers Museum in Den Haag, echt een prachtige locatie. Natuurlijk was ik hier helemaal blij mee en vond ik het best spannend hoe de leden zouden stemmen. Maar…, de leden hebben mij gekozen tot nieuwe secretaris en daarmee ben ik helemaal TROTS!!!

Mocht je niet weten waar de NVD zich mee bezig houdt, ik zal hieronder de missie en visie zetten.

Missie

De vereniging richt zich op het persoonlijk functioneren van leden bij het uitoefenen van hun functie. De NVD geeft haar leden kansen om kennis en vaardigheden op het eigen vakgebied bij te houden, te verbreden en te vernieuwen. Dit doen wij door het organiseren van landelijke en regionale bijeenkomsten van kwalitatief hoog niveau. De programma’s betreffen het vakgebied, zijn maatschappijgericht en hebben een educatief karakter. Daarnaast heeft de NVD een duidelijke netwerkfunctie: bijeenkomsten en netwerkborrels werken goed als plaatsen van ontmoeting. Leden kunnen ervaringen uitwisselen en elkaar adviezen geven.

Visie

Het secretaressevak is in beweging. De functie verandert en evolueert meer en meer. De NVD wil op deze veranderingen anticiperen. Onder andere door een verdere professionalisering van het beleid en de uitbouw van contacten met collega-verenigingen in binnen- en buitenland, opleidingsinstituten, werving- en selectiebureaus, vakbladen e.d.

Ben jij al lid?

Ben jij nu toevallig ook officemanager, management assistent, directiesecretaresse etc. en ben je nog geen lid van de NVD, kijk eens op onze site: www.nvdsecretaresse.nl. Misschien kunnen we voor jou ook van toegevoegde waarde zijn. We organiseren veel leuke, leerzame workshops en 2x per jaar een TOP-dag. Ook zijn deze dagen leuk om te sparren met je collega’s en zo je netwerk uit te breiden. En weet je wat ook leuk is; voorafgaande aan een eventueel lidmaatschap, je kunt twee bijeenkomsten kosteloos bijwonen!!!

Ik hoop je snel te kunnen ontmoeten bij een van onze bijeenkomsten!